TORTA NA VALENTÍNA

3. února 2012 v 13:11 | NIKA

Potrebujeme: 2 a pol PL masla, 1 vanilkový struk, 250 g hladkej múky, 30 g práškového kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 6 vajec, 300 g kryštálového cukru, štipka soli, 150 g smotany na šľahanie, vanilkový krém v prášku, 250 ml mlieka, zavárané broskyne a ovocie na zdobenie podľa vkusu a chuti.
Poleva: 200 g horkej čokolády na varenie, 1 PL vody, 2 PL smotany na varenie.

Postup: Rúru vyhrejeme na 180 °C. Formu na tortu vymastíme olejom a pridáme múku. Do misky si pripravíme múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a zamiešame. Smotanu zohrejeme s vanilkovým strukom na miernom ohni 10 minút a pridáme spolu s roztopeným maslom do misky s múkou. Vajcia a cukor vymiešame ručným mixérom na krémovú zmes a potom pridáme do múčnej zmesi, ktorú vymiešame dohladka na cesto, ktoré potom vylejeme do pripravenej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút, teplotu znížime na 150°C a pečieme 30 minút.Medzitým si pripravýme vanilkový krémz prášku, ktorý vysypeme do mlieka a mixérom pri stupni 2-3 rozšľaháme až kým bude zmes tuhá.
Upečený koláč necháme vychladnúť. Rozrežeme ho na dve polky. spodnú časť natrieme vanilkovým krémom a poukladáme zavárané broskyne. Potom ho prikryjeme druhou vrchnou časťou korpusu. Všetko polejeme čokoládou polevou- čokoládu s ostatnými surovinami sme nechali pomaly roztopiť a potom troška vychladnúť, aby nestiekla celá dole pri natieraní na koláč. Nakoniec ozdobíme vrch podľa vlastného vkusu ovocím, alebo i rozličnými kvetmi, či lupeňmi kvetov alebo marcipánovými srdiečkami a inými predávanými ozdobami na koláče.


DOBRÚ CHUŤ PRAJE NIKA.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama